Welkom in onze webshop!

Onderhoud en reparaties

Onderhoud

Onderhoud en afregelen van uw piano of vleugel

De perfecte aanslaggevoeligheid door een goed werkend pianomechaniek...

Na verloop van tijd is het noodzakelijk om naast de gebruikelijke stembeurt het mechaniek van de piano en vleugel af te regelen. Dit bevordert de speelaard en levensduur van uw instrument en voorkomt dure reparaties.

U kunt bij mij ook een volledig servicecontract afsluiten voor periodiek piano onderhoud. U bent daarmee verzekerd van een optimale kwaliteit en waardebehoud van uw piano of vleugel.

Kleine en grote reparaties

Herstellen van gebreken op ambachtelijke wijze

Voor zowel de kleinste reparaties als beschadigingen aan het kastwerk kunt u rekenen op de ervaring en professionaliteit van Vreeken Pianoservices. In de werkplaats vindt u voornamelijk de oudere, betere pianomerken die voor verkoop worden klaargemaakt. Alle gebruikte piano's die bij mij binnenkomen worden weer in optimale staat gebracht. Voor elke reparatie geef ik schriftelijk een vrijblijvende prijsopgave.

Gebreken die op kunnen treden zijn: weigerende toetsen, storende resonanties, gebroken snaren, intonatietekorten, krakende pedalen, zichtbeschadigingen etc.

Hieronder ziet u bijvoorbeeld een reparatie van een ivoren toets waarbij een "afgebeten" stukje ivoor onzichtbaar wordt gerepareerd.

schade

Revisies, terug in de oorspronkelijke staat

Behoud van alle unieke eigenschappen van weleer

Het uiterlijk van uw piano/vleugel wordt naar uw wensen opgeknapt: politoerwerk, spuitwerk of kwast- en rollerswerk. Tevens worden alle technieken aangewend om het instrument weer als vanouds te laten klinken en funktioneren.

Zelfs het vervaardigen van bassnaren op eigen spinmachine die bij uw instrument het best tot zijn recht komen valt onder de mogelijkheden.

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak...

Willem Vreeken
Specialist in piano's en vleugels